niedziela, 27 lutego 2011

Zapiekanka makaronowa

Dzisiaj mój mąż miał ochotę na makaron.  Zrobiłam więc swoją niezawodną zapiekankę makaronową. Miałam okazję do wykorzystania resztek wędlin.


Składniki:
1 opakowanie makaronu
20 dag  kiełbasy lub wędlin
20 dag sera żółtego
Słoiczek  sosu bolońskiego
Puszka czerwonej fasoli
Sól
Ketchup.

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny zasmażamy na patelni.
Gdy makaron się ugotuje, odsączamy go z wody i dodajemy wszystkie składniki dokładnie mieszając.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni .
Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za komentarz :)