sobota, 5 marca 2011

Śledzie w oleju - najprostsze

Najprostsze do wykonania..  Ulubione mojej połówki .. :-). 
Najlepiej prezentują się w słoiku


Składniki:
30 dag śledzi matiasów
½ litra mleka
4 cebule
olej

Sposób wykonania:
Śledzie namoczyć w mleku, ok. pól godziny, odsączyć. Pokroić cebulę w kostkę, dodać olej w takiej ilości, aby przykrył śledzie wraz z cebulą.
Smacznego :-)

2 komentarze:

  1. Anonimowy3/11/12

    bebe
    Śledzie w oleju nie raz robię na obiad i podaję je z ziemniakami w mundurkach
    PYCHOTKA !
    Można do śledzi w oleju dodać na 1 kg 7-8 ziarenek ziela angielskiego i 5-6 liści laurowych
    :)
    mniam, mniam , uwielbiam śledzie, pod każdą postacią

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy18/12/12

    Pyszności zwłaszcza dla mojej córki! Dodaję też liść laurowy i ziele ang. Czasem robię też z ogórkiem kiszonym w kosteczkę .

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)