czwartek, 7 listopada 2013

Surówka z marchewki i jabłek

Ostatnio walczę z grafiką na blogu i staram się uporządkować linki więc wstawiam coś na szybko i dalej biorę się za bloga ;-)



Dzisiaj kolejna surówka i chyba najłatwiejsza. Składa się tylko z dwóch składników. Polecam, samo zdrowie :-)
Składniki:
5 marchewek
2 – 3 jabłka

Sposób wykonania:
Jabłka i marchew obrać i zetrzeć na tarce na wiórki.
Wszystko wymieszać.

Smacznego :-)

16 komentarzy:

  1. moja ulubiona surówka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja do takiej sałatki dodaję jeszcze łyżkę oleju rzepakowego - sam w sobie jest neutralny w smaku, więc go nie zmienia, ale ponieważ jest przewodnikiem smaku to fajnie spaja oba składniki. A przy okazji to dodatkowa dawka omega-3.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Następnym razem postaram się dodać :-)

      Usuń
  3. to moja ulubiona surówka :)

    Grażynko, jest u Ciebie tak przytulnie, że nie wiem co jeszcze chcesz zmieniać ;)
    życzę Ci spokojnego i pełnego słońca weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam marchewkę z jabłkiem :) Jeden ze smaków dzieciństwa ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak byłam mała, taka surówka to był mój ulubiony deser :) Najpierw Dziadek tarł wszystko na najdrobniejszych oczkach, jak podrosłam - na większych, żeby było co gryźć :) Uwielbiałam ten smak!

    OdpowiedzUsuń
  6. Robię taką bez przerwy! Ulubiona!
    Widzę że i u Ciebie następują zmiany blogowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, czas na zmiany, bo już mi się opatrzył kolor niebieski :-)

      Usuń
  7. Bardzo lubiliśmy w dzieciństwie tę surówkę do kurczaka. O ile oczywiście "wystało się" go albo zorganizowało gdzieś na wsi ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Widzę, Marzenko, że i ty masz wspomnienia związane z tą surówką :-)

      Usuń
  8. Tak, zdecydowanie kojarzy się ona z dzieciństwem :)) Chociaż teraz jest się starszym, a jak ostatnio moja mama ją zrobiła to od razu, jak kiedyś, poszła cała ;P

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)