piątek, 1 listopada 2013

Surówka z marynowanych buraczków



Dzisiaj podam przepis na wspaniałą surówkę, którą zrobiła moja latorośl.  Polecam, jest naprawdę pyszna i bardzo szybko się ją robi.


Składniki:
1 słoik buraczków w zalewie octowej
3 jabłka
1 puszka kukurydzy
5 łyżek jogurtu

Sposób wykonania:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Buraczki również pokroić i w kostkę. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Smacznego. :-)

6 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, bardzo ciekawy przepis, buraczki jeść muszę...nie jestem fanem ich samku, ale może dlatego, że nie znam różnych smacznych kombinacji, jak ta właśnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja uwielbiam buraczki, niestety, brakło mi czasu na ich zrobienie w tym roku :-(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robiłam z gotowców kupionych w sklepie :-)

      Usuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)