środa, 4 czerwca 2014

Surówka z kiszonej kapusty



Witam serdecznie po przerwie. Ostatnio nie mam za wiele czasu, gdyż zapisałam się na kurs, więc bardzo proszę o zrozumienie i cierpliwość.
Dzisiaj przepis na kolejną surówkę, która często robię w domu do obiadu a mianowicie z kiszonej kapusty.

Przepis na 4 porcje
½ kg kiszonej kapusty
3 marchewki
sól, pieprz, majeranek do smaku
2 łyżki oliwy

Sposób wykonania:
Marchew zetrzeć na tarce na wiórki, wymieszać z kapustą. Dodać przyprawy i dwie łyzki oliwy.
Gotową surówkę można przechowywać w lodówce.

Smacznego :-)

1 komentarz:

  1. Ucz się ucz Grażynko :) A co do surówki ... bardzo lubię, ja dodaję jeszcze tarte jabłuszko.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)