Składniki:
1 karp
50 g rodzynek
50 g orzechów włoskich
50 g migdałów
3 łyżki śmietany
Sól, pieprz do smaku.
Sposób wykonania:
Rodzynki namoczyć. Delikatnie oddzielić mięso ryby od skóry,
usunąć ości. Mięso z karpia, namoczone rodzynki, śmietanę, orzechy i migdały rozdrobić
w malakserze. Po zmiksowaniu i rozdrobnieniu wszystkich składników dodać sól i
pieprz do smaku.
Skórę od karpia rozłożyć na folii spożywczej, rozprowadzić
na niej równomiernie rozdrobnioną masę. Całość zawinąć w folię spożywcza, tak,
aby się utworzyła kiełbaska.
Po obu stronach, kiełbaski, folię dobrze zawinąć, żeby masa
rybna nie wypłynęła.
Gotowe kiełbaski wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Gotować
25 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu i wystudzeniu, zdjąć folię i pokroić
roladę w plastry. Można podawać z żurawiną.
Smacznego:-)
Grażynko, to jest mistrzostwo :) Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńPomysłowe danie, wygląda apetycznie. :-)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku! :-)