piątek, 6 lutego 2015

Pieczone pałki kurczaka z suszonymi śliwkami



Proste danie, dla tych którzy nie mają czasu na siedzenie w kuchni, pieczone udka z suszonymi śliwkami. Polecam :-)



Składniki:
½ kg pałek kurczaka
2 kostki rosołowe
1 łyżeczkę majeranku
1 łyżeczkę bazylii
5 – 6 suszonych śliwek drobno pokrojonych
Sól, pieprz do smaku
1/3 szklanki oleju
Odrobina rozmarynu.

Sposób wykonania:
Kostki rosołowe rozetrzeć z olejem, dodać pozostałe przyprawy i zioła. Pałki kurczaka natrzeć przyprawami z olejem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju. Śliwki suszone pokroić i rozłożyć na pałkach.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Podawać na gorąco.
Smacznego :-)



4 komentarze:

  1. Fajne, takie na dwa razy do gąbki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od razu nabrałem ochoty na takie danie. Takie pyszności uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakują mi mięsa z dodatkiem owoców, chętnie bym się skusiła na takie danie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo fajny przepis, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)