poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Parówki z serem żółtym w cieście francuskim

Ten przepis zawsze się sprawdza, wtedy gdy mamy mieć gości, a mało czasu na dłuższe siedzenie w kuchni.   Przepyszne danie i bardzo wciągające. ;-)


Składniki:
  • 10  cienkich parówek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 plastrów sera żółtego.
  • keczup lub sos do polania gotowych parówek

Sposób wykonania:
Parówki  obrać z folii i przeciąć na pół, tak aby powstało 20.
Ciasto francuskie podzielić na 20 prostokątów. Na każdym prostokącie kłaść połowę plasterka sera a na to parówkę.
Zrolować ciasto wraz z parówką i lekko docisnąć końce ciasta tak, aby ser nam nie wypłynął podczas pieczenia.

Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na  niej parówki  zawinięte w ciasto.

Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 15 minut ( aż do zarumienienia się ciasta  ) w temperaturze ok.200 stopni C.

Najlepsze ciepłe.
Można dodatkowo polać ketchupem lub innym sosem według uznania.

Smacznego :-)

8 komentarzy:

  1. Anonimowy16/4/12

    no to zrobiłam się głodna:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybki i smacznie..

    OdpowiedzUsuń
  3. całkowicie jestem ZA ! moje maluchy uwielbiają!

    OdpowiedzUsuń
  4. Znam je i ja, faktycznie świetne, ratują mnie przy niezapowiedzianych gościach albo nagłym napadzie głodu u domowników:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybkie i niezawodne? Już to lubię !

    Zapraszam do mnie, dawno Cię nie widziałam ;-D


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. To ciasto zawsze smacznie wychodzi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dawno pleśniaka nie jadłam, pychota!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)