niedziela, 10 marca 2013

Surówka z kiszonych ogórków

Dawno mnie tutaj nie było i nazbierało się trochę zaległych przepisów.
Jakiś czas temu dostałam olej z pestek słonecznika Zielony Nurt i miałam go zaprezentować na swoim blogu, jednak wiele czynników zewnętrznych spowodowało, że musiałam na jakiś czas zrobić sobie przerwę.

Dzisiaj podam zaległy przepis na surówkę z kiszonych ogórków.



Składniki:
400 g kiszonych ogórków
2  czerwone cebule
1 mały por
2 ząbki czosnku
1 ugotowana marchewka
2 łyżki oleju (dałam olej z pestek słonecznika)


Sposób wykonania:
Ogórki, cebule i por pokroić w plasterki. Marchew obrać i ugotować, gdy wystygnie pokroić na cienkie plastry. Bardzo drobno pokroić czosnek.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Smacznego :-)

11 komentarzy:

  1. mam kiszone ogóreczki, może by tak zamiast znów ogórkowej suróweczkę? :) wygląda smacznie. Mam olej z pestek z dyni ciekawe czy będzie pasował ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Odkryłam tą surówkę całkiem niedawno i tak nam zasmakowała, że tego samego dnia zrobiłam ją po raz drugi :-)

      Usuń
  2. Uwielbiam takie surówki,
    samo zdrowie :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy10/3/13

    Ja robię winnym zestawieniu

    OdpowiedzUsuń
  4. prosto i smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł, skorzystam ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubie takie surowki,musze jednak zaopatrzyc sie w taki olej...;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niekoniecznie, możesz Ewuniu dać oliwę :-)

      Usuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)