Dzisiaj coś
na szybko, wspaniała pasta z boczku. Jest tak pyszna, że nie można się od niej
oderwać.
Składniki:
600 g boczku
wędzonego, parzonego
2 łyżki
smalczyku Smakowita Pajda
1 łyżka
majeranku
1 łyżka
bazylii
Odrobina pieprzu
Sposób wykonania:
Boczek
zmielić 1- 2 krotnie, dodać smalczyk i przyprawy.
Wszystko
dokładnie wymieszać.
Dodatek smalczyku powoduje, że pasta nie rozpada się po schłodzeniu w lodówce.
Pasta jest
najlepsza na drugi dzień, kiedy smaki się „przegryzą”. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :-)
Smakowita
Pajda zaskoczyła mnie tym, że jest
wspaniały dodatkiem do wielu potraw. Wspaniale współgra z wieloma produktami.
Przepis
bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!",
którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita
Pajda.
Smakowity pomysł :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMój mąż jakby to widział, ale by się dopiero zaślinił. Takie pasty, takie boczusie to jego wielka słabość. Miłego dna Grażynko :)
OdpowiedzUsuńAaa, czyli to konkurs? A już myślałam, że Kruszwica zawaliła kulinarnych blogerów tym roślinnym smalcem.
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńProste i szybkie danie :) Gratuluje pomysłu :) Pozdrawiam Grażynko :)
OdpowiedzUsuń