poniedziałek, 7 lipca 2014

Pasta z jajek i pomidorów



Jeżeli nie mamy pomysłu na dodatek do chleba, polecam wspaniałą pastę z jajek i pomidorów. Polecam  :-)  Szybko się ją robi a jeszcze szybciej znika.
Przepis dla dwóch osób.

Składniki:
3 jajka
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1  mały obrany pomidor
Bazylia
Sól
Pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzone rozdrobnić blenderem wraz z pomidorem. Dodać ketchup, koncentrat, sól pieprz, bazylię do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego :-)

4 komentarze:

  1. Witaj Grażynko urocza ta żmijka na talerzyku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy i bardzo łatwy w wykonaniu przepis, a do tego samo zdrowie, dziś będę testować go w swoim menu :-) Czuję ,że ta pasta będzie u mnie częstym gościem na stole, lubię takie potrawy, bo można nimi udekorować ciekawie stół.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej wersji jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Grazia, patrząc na małą ikonkę tej pasty za chiny bym się nie domyśliła, co to jest. Ubawiłaś mnie, kochana :-D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)