Piękna kolorowa jesień.. Pora roku którą lubię najbardziej. Szkoda tylko że rano jest jeszcze ciemno gdy się wstaje do pracy .
W ciągu dnia można jeszcze wygrzać sobie kosteczki w promieniach słońca.. a wieczorem wcisnąć się pod ciepły koc z kubkiem gorącej czekolady w jednej ręce, a w drugiej z ciekawą książką. Ostatnio przeczytałam jednym tchem książkę Aleksandry Ripley "Córka pierworodna. Wspaniała książka którą polecam na długie jesienne wieczory.
Dopełnieniem do tego wszystkiego oczywiście powinno być coś słodkiego. Polecam więc kokosowe muffiny z morelami.. Co wy na to?
Zostawiam was z deserem i idę się pakować bo jutro skoro świt wyjeżdżam ;-)
W ciągu dnia można jeszcze wygrzać sobie kosteczki w promieniach słońca.. a wieczorem wcisnąć się pod ciepły koc z kubkiem gorącej czekolady w jednej ręce, a w drugiej z ciekawą książką. Ostatnio przeczytałam jednym tchem książkę Aleksandry Ripley "Córka pierworodna. Wspaniała książka którą polecam na długie jesienne wieczory.
Dopełnieniem do tego wszystkiego oczywiście powinno być coś słodkiego. Polecam więc kokosowe muffiny z morelami.. Co wy na to?
Zostawiam was z deserem i idę się pakować bo jutro skoro świt wyjeżdżam ;-)
Przepis na 12-14 muffinek:
Składniki :
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 2/3 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 3 jajka
- pół szklanki oleju
- 1 i ½ szklanki mleka
- 20 – 30 dag brzoskwiń pokrojonych w kostkę
Sposób wykonania
W jednym naczyniu zmieszać ze sobą składniki suche i drugim płynne, a następnie płynne wlać do składników suchych i wymieszać wszystko łyżką.
Napełniać ciastem (2/3 wysokości ) foremki do muffinek.
Napełniać ciastem (2/3 wysokości ) foremki do muffinek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C 20 minut.
Najlepsze są po wystudzeniu.
Smacznego :)