Basen .. pływanie.. . a kilogramów nie ubywa.. waga jak zaczarowana.. No tak dla takiego łasucha jak ja który rzucił fajki to spory kłopot..
Eee.. co tam.. A może by tak coś dla ochłody? No więc deser na zimno ;-) Blok jogurtowy według TEGO przepisu
Składniki:
500ml jogurtu naturalnego
3 1/2 łyżeczki żelatyny
2 różnego koloru galaretki
cukier do smaku ( dałam 4 łyżki)
500ml jogurtu naturalnego
3 1/2 łyżeczki żelatyny
2 różnego koloru galaretki
cukier do smaku ( dałam 4 łyżki)
Sposób wykonania:
Galaretki rozpuścić według instrukcji na opakowaniu jednak zmiejszając ilość wody do 400ml. , wystudzić, a następnie schłodzić w lodówce do zupełnego stężenia.
Gdy galaretki będą już gotowe żelatynę zalać ½ szklanki wrzącej wody. Jogurt zmiksować z cukrem a następnie dodać wystudzoną żelatynę.
Galaretki pokroić w kostkę i wrzucić do masy jogurtowej.Wlać do formy, schłodzić w lodówce.
Spałaszować na drugi dzień.
Smacznego :-)
Fantastyczny, nieskomplikowany i zdrowy deser (pominę cukier), zrobię w pucharkach :)
OdpowiedzUsuńJak najbardziej polecam. Jest naprawdę przepyszny :-)
OdpowiedzUsuńPrzepadlam :) uuuuwielbiam takie desery!!!! zapisuje do ulubionych!!!
OdpowiedzUsuńPalce lizać
OdpowiedzUsuńtylko smaka narobiłaś. Pięknie wygląda, szybko się robi i nie jest tuczący. Super
OdpowiedzUsuń