.

.

sobota, 8 lutego 2014

Pasta boczkowa ze smalczykiem.



Dzisiaj coś na szybko, wspaniała pasta z boczku.  Jest tak pyszna, że nie można się od niej oderwać.


Składniki:
600 g boczku wędzonego, parzonego
2 łyżki smalczyku Smakowita Pajda
1 łyżka majeranku
1 łyżka bazylii
Odrobina pieprzu

Sposób wykonania:
Boczek zmielić 1- 2 krotnie, dodać smalczyk i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Dodatek smalczyku powoduje, że pasta nie rozpada się po schłodzeniu w lodówce.

Pasta jest najlepsza na drugi dzień, kiedy smaki się „przegryzą”. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :-)

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie  tym, że jest wspaniały dodatkiem do wielu potraw. Wspaniale współgra z wieloma produktami.

Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

5 komentarzy:

  1. Smakowity pomysł :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż jakby to widział, ale by się dopiero zaślinił. Takie pasty, takie boczusie to jego wielka słabość. Miłego dna Grażynko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aaa, czyli to konkurs? A już myślałam, że Kruszwica zawaliła kulinarnych blogerów tym roślinnym smalcem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste i szybkie danie :) Gratuluje pomysłu :) Pozdrawiam Grażynko :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz :)