Gdy nie wiem co zrobić z białkami, często sięgam po kokosanki. Często je modyfikuję, żeby nam się nie znudziły.
Dzisiaj kokosanki o smaku kakaowym.
Wprawdzie zdjęcie nie wyszło najlepiej, ale uwierzcie mi na słowo, że są przepyszne. :-)
Wprawdzie zdjęcie nie wyszło najlepiej, ale uwierzcie mi na słowo, że są przepyszne. :-)
Składniki na dwie duże blachy ciasteczek:
- 200 g wiórków kokosowych
- 50 g masła roztopionego
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki mleka
- 3 białka
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki kakao
Sposób wykonania
Białka ubić na sztywną masę razem z cukrem. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać .
Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać masę kokosową formując małe krążki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C. 15- 20 minut.
Smacznego :)
zapowiadają się pysznie:)
OdpowiedzUsuń@Agabi-Są naprawdę dobre, polecam :-)
OdpowiedzUsuń