Jeżeli nie mamy pomysłu na dodatek do chleba, polecam
wspaniałą pastę z jajek i pomidorów. Polecam :-) Szybko się ją robi a jeszcze szybciej znika.
Składniki:
3 jajka
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 mały obrany pomidor
Bazylia
Sól
Pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzone rozdrobnić blenderem
wraz z pomidorem. Dodać ketchup, koncentrat, sól pieprz, bazylię do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego :-)
Witaj Grażynko urocza ta żmijka na talerzyku :)
OdpowiedzUsuńCiekawy i bardzo łatwy w wykonaniu przepis, a do tego samo zdrowie, dziś będę testować go w swoim menu :-) Czuję ,że ta pasta będzie u mnie częstym gościem na stole, lubię takie potrawy, bo można nimi udekorować ciekawie stół.
OdpowiedzUsuńTakiej wersji jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńGrazia, patrząc na małą ikonkę tej pasty za chiny bym się nie domyśliła, co to jest. Ubawiłaś mnie, kochana :-D
OdpowiedzUsuń