Dzisiaj mój mąż miał ochotę na makaron. Zrobiłam więc swoją niezawodną zapiekankę makaronową. Miałam okazję do wykorzystania resztek wędlin.
Składniki:
1 opakowanie makaronu
20 dag kiełbasy lub wędlin
20 dag sera żółtego
Słoiczek sosu bolońskiego
Puszka czerwonej fasoli
Sól
Ketchup.
Sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny zasmażamy na patelni.
Gdy makaron się ugotuje, odsączamy go z wody i dodajemy wszystkie składniki dokładnie mieszając.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni .
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za komentarz :)