Co nagle to.. po diable.. niezbyt mi wyszły te babeczki więc prezentuję tylko te waniliowe..
Chociaż nie wyglądają za okazale to i tak szybko zniknęły... To może nie było aż tak źle ;-)
Podaję przepis :
Chociaż nie wyglądają za okazale to i tak szybko zniknęły... To może nie było aż tak źle ;-)
Podaję przepis :
Składniki na ciasto:
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 20 g masła lub margaryny.
Sposób wykonania:
Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i wstawić na 30 min do lodówki.
Roztopić odrobinę masła i maczając w nim pędzelek natłuścić foremki.
Można rozwałkować ciasto i wykroić foremkami ciasto, ja natomiast wylepiam ciastem foremki bez żadnego rozwałkowywania.
Gotowe foremki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni C ok. 12 minut.
Przygotować budyń:
- 2 budynie
- mleko
- cukier
Każdy budyń ugotować oddzielnie, dodając pół szklanki mniej mleka ( jeżeli przepis jest na 0,5 litra mleka)
Kłaść gorący budyń na gotowe babeczki.
Pozostawić do ostudzenia
Smacznego :)
gdyby znalazły się w zasięgu mojej ręki też by szybko zniknęły
OdpowiedzUsuńTaką babeczkę z budyniem chciałabym teraz bardzo,wiesz?
OdpowiedzUsuńWyglądają tak świeżutko.
Lubie wszystko z kremem budyniowym, porywam babeczkę :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne babeczki mmm :-)
OdpowiedzUsuńPyszniaste muszą być te muffiny!:)
OdpowiedzUsuńMNiam!
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl