Tym razem przepis na wspaniałą roladę z łososia w
szpinakowej pierzynce. Cały przepis łącznie ze zdjęciem jest w wykonaniu mojej
siostry Moniki. Dziękuję siostrzyczko :-)
Składniki
1 opakowanie mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
4 jajka
1 łyżka mąki
2 opakowania serków Almette śmietankowych
400 g łososia w plastrach
1 opakowanie mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
4 jajka
1 łyżka mąki
2 opakowania serków Almette śmietankowych
400 g łososia w plastrach
Sposób wykonania:
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą szpinakową. Tak przygotowaną masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blachy.
Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
Po upieczeniu placek szpinakowy wystudzić i przełożyć na folię spożywczą. Wierzch placka posmarować serkiem i na to ułożyć równo płaty łososia.
Całość wzdłuż rolujemy i zawijamy w folię spożywczą mocno dociskając.
Gotową roladę włożyć na kilka godzin do lodówki, żeby stężała i można było ją kroić.
Smacznego :-)
Pycha! Grażynko, najlepszego w Nowym Roku!
OdpowiedzUsuńcudownie wygląda i na pewno pysznie smakuje :)
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku! :)
WOW, ta rolada jest niesamowita!!! Pozdrawiam Grażynko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie łososia ze szpinakiem i serkiem, mniam:)
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego w Nowym Roku, Grażynko! A rolada jest kusząca, widziałam takiego na blogach, ale jeszcze nigdy nie robiłam...
OdpowiedzUsuńMoże się powtarzam, ale dlaczego w przepisie jest raz 2 ząbki czosnku a następnie 4 ząbki?
OdpowiedzUsuńJuż usunęłam jedna pozycję. Należy dodać 2 ząbki czosnku :-)
Usuń