Jakiś czas temu dostałam olej z pestek słonecznika Zielony Nurt i miałam go zaprezentować na swoim blogu, jednak wiele czynników zewnętrznych spowodowało, że musiałam na jakiś czas zrobić sobie przerwę.
Dzisiaj podam zaległy przepis na surówkę z kiszonych ogórków.
Składniki:
400 g kiszonych ogórków
2 czerwone cebule
1 mały por
2 ząbki czosnku
1 ugotowana marchewka
2 łyżki oleju (dałam olej z pestek słonecznika)
Sposób wykonania:
Ogórki, cebule i por pokroić w plasterki. Marchew obrać i ugotować, gdy wystygnie pokroić na cienkie plastry. Bardzo drobno pokroić czosnek.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Smacznego :-)
mam kiszone ogóreczki, może by tak zamiast znów ogórkowej suróweczkę? :) wygląda smacznie. Mam olej z pestek z dyni ciekawe czy będzie pasował ;)
OdpowiedzUsuńOdkryłam tą surówkę całkiem niedawno i tak nam zasmakowała, że tego samego dnia zrobiłam ją po raz drugi :-)
UsuńUwielbiam takie surówki,
OdpowiedzUsuńsamo zdrowie :)))
Ja także :-)
UsuńJa robię winnym zestawieniu
OdpowiedzUsuńPolecam także i tą wersję :-)
Usuńprosto i smacznie:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, skorzystam ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńLubie takie surowki,musze jednak zaopatrzyc sie w taki olej...;)
OdpowiedzUsuńNiekoniecznie, możesz Ewuniu dać oliwę :-)
Usuń